FAQs

Veel gestelde vragen en antwoorden

CAO (1)

de CAO loopt van 2018 tot 30 juni 2023

CAO Onderhandelingen (1)

Namens de FNV zitten aan tafel: Debbie van Leiden, 1ste onderhandelaar, Caroline Lamberts, 2de onderhandelaar
En de volgende kaderleden: Erdal Celik, Sylvia ten Pierik, Stefan van Alphen.
Naast deze onderhandelaars is er ook nog een schorsingskamer waarin nog meer kaderleden zitting hebben en die als klankbord nader overleg voeren met de onderhandelaars tijdens de schorsingen van het overleg

Kaderwerk (1)

Als jij werkzaam bent in de beveiliging op een luchthaven van de Schipholgroep en je bent lid van de FNV dan kan jij je bij een organiser opgeven als actief kaderlid

Lidmaatschap (1)

Contributie

Interesse in een lidmaatschap en benieuwd naar de contributiebedragen van de FNV? De maandelijkse contributie wordt bepaald op basis van jouw leeftijd, werk en inkomenssituatie. Je betaalt maximaal €17,75 per maand. Word lid, want als FNV-lid sta je niet alleen.

Kijk voor een complete berekening op Kosten lidmaatschap – Kadersite FNV voor Schiphol beveiliging (fnvschipholbeveiliging.nl)

Overgang G4S AS naar PB (2)

per 2021

Bij Arbeidstijdverkorting (atv) of Arbeidsduurverkorting (adv) werk je iedere week meer uren dan in je contract staat. Volgens je contract werk je bijvoorbeeld 38 uur per week, maar in werkelijkheid werk je 40 uur per week. Je bouwt dan 2 adv-uren per week op. De extra gewerkte uren neem je op een ander moment weer op als verlof. Hoe en wanneer je dat doet spreek je af met je werkgever.

Je hebt geen recht op atv- en adv

Vakantiedagen zijn in de wet geregeld. Het recht op adv- of atv-dagen niet. Afspraken hierover vind je in je cao of bedrijfsregeling. Er kan bijvoorbeeld in je cao staan, of je die uren vrij mag opnemen. Of dat je werkgever ze in het rooster verwerkt. Als je ziek bent, dan bouw je in principe geen adv-dagen op.

Wat is het verschil tussen adv en atv?

Dat verschil zit hem in de manier waarop je de vrije uren kunt opnemen.

  • Bij adv wordt de werkweek ingekort. Je bent dan bijvoorbeeld elke 2 weken een middag vrij.
  • Bij atv bepaalt je werkgever de roostervrije dagen. Doet hij dat niet, dan kun je atv-dagen opnemen wanneer jij dat wilt. 

Overig (1)

Moet nog ingevuld worden